Duitsland week

9 June 2010 in In Kontakt mit Deutschen in Holland,Kaaskopjes

Foto: Mystic_mabelFoto: Mystic_mabel

Afgelopen maandag begon het seminar ‘Zakendoen in Duitsland’ bij de Kamer van Koophandel in Utrecht. Tijdens de openingsbijeenkomst van de Duitsland Week liet de Nederlands-Duitse Handelskamer (DN HK) mij en nog een aantal anderen kennismaken met de zakelijke gedragscultuur in Duitsland, de Duitse Verpakkingsverordening (VerpackV) alsmede de producteisen zoals die in Duitsland gelden.

Ik ging voor het eerste thema en het contact met andere Duitsers. Maar ik ging ook om weer het Duitse gevoel te krijgen. Het toeval wil dat ik tussen twee Duitsers inzat. Het Duitse gevoel was aangewakkerd.
Tijdens de bijeenkomst voelde ik steeds meer mijn ambitie: het helpen van Duitsers die in Nederland komen wonen en omgekeerd Nederlanders die in Duitsland gaan wonen.

Ik weet zeker dat ik hen vanuit mijn achtergrond kan helpen omdat ik zelf aan den lijve heb ervaren wat het betekent om twee culturin mij te hebben en de krachten van die culturen te onderzoeken en te gebruiken. Voor meer info over de interculturele coaching die ik nu al aanbiedt binnen dit thema, zie de link en downloads hieronder.

Dit wil ik vaker doen. Ik heb me toch nog maar aangemeld voor de lezing op donderdag 10 juni over werken met Duits personeel.
Weer een snufje Duits.

Trouwens verbaasden zich de twee Duitsers ook waar al die Duitsers in Nederland zijn. Maar goed nu heb ik er weer twee ontmoet.

Interculturele coaching

Nederlands-Duitse interculturele coaching door CaSa Coaching en Advies.

0 reacties | laat een reactie achter ↓

Reageer

Vorig artikel:

Volgend artikel:

Vertaal deze pagina naar het Nederlands met Google Translate | Colofon